Ortodonti çalışmalarımız hakkında bilgilendirme - Ortodonti Uzmanı Doç. Dr. Sertaç AKSAKALLI

Ortodonti Uzmanı, Doç. Dr. Sertaç AKSAKALLI

Ortodonti UzmanıDoç. Dr. Sertaç Aksakallı

İçeriğe git

Ortodonti çalışmalarımız hakkında bilgilendirme

Türkiye En İyi Ortodontist, en profesyonel ortodonti doktoru, Şeffaf Plak Uzmanı, şeffaf plak imalat, metak diş teli, doktor yorum, en yetenekli ortodonti uzmanı Sertaç Aksakallı, çene genişletme, dijital ortodonti, 3 boyutlu ortodonti, ağız içi tarama, son teknoloji uygulamaları, çene eklem tedavisi, inovatif, estedik,diş hekimi, Tavsiye Edilen Klinik, en iyi ortodonti hizmetini en yeni teknolojiler ile sunan doçent dr. Sertac aksakalli, Ortognatik Cerrahi (Cerrahi Ortodonti), Şeffaf Plak Tedavisi (Telsiz Tedavi), Ağız Koruyucusu, Damon Sistemi Ve Kapaklı Braketler, Hareketli Fonksiyonel Apareyler, İnvisalign uygulama İstanbul, Çocuk Ortodonti, Gülüş Tasarımı, Çene Problemleri.
 
Diş Teli Doktoru, dişteli uzmanı, Bahçeşehir Ortodonti, Başakşehir ortodontist, suadiye ortodonti, bostancı ortodontist hekim, Erenköy ortodonti, Kadıköy ortodonti uzmanı, Acıbadem ortodonti, Fenerbahçe ortodonti, Caddebostan ortodonti uzmanı, bağdat caddesi ortodonti hekimi, meşhur ortodonti uzmanı doçent doktor Sertaç Aksakallı, başarılı ortodontist, en uygun ortodonti hekimi İstanbul, florya ortodonti, Ataşehir ortodonti, şenesenevler ortodontist hekim, Bebek, Etiler, Levent ortodonti uzmanı bul, Caddebostan, Arnavutköy ortodonti, Gümüşsuyu, Teşvikiye ortodonti uzmanı, Üsküdar'ın Kuzguncuk ve Çengelköy ortodonti uzmanı dr doçent, uzman hekim, ortodontist.
3B Baskı İle ‘Çürümeyen Diş Hayal Değil !

Bilim dünyasının çürük yapan bakterileri yok eden ve ‘çürümeyen dişler’ üzerinde çalışmalar yürüttüğünü belirten İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sertaç Aksakallı, üç boyutlu baskı teknolojisinin bu alanda etkin bir rol üstlenebileceğine işaret ediyor.

Üç boyutlu baskı (3D printing) birçok alanda kullanım alanı bulduğu gibi, sağlık alanında da tedavi amaçlı olarak yer bulmaya başladı. Tıp alanında kulak, kalp kapakçığı, eklem üniteleri gibi yapıların üretimine imkan sunan üç boyutlu baskı, geliştirilen yeni teknolojiler ve yeni malzeme seçenekleri ile ağız ve diş tedavisi için de önemli bir çözüm alanı sunuyor. Üç boyutlu baskının diş hekimliğinde de gitgide artan bir kullanım oranına sahip olmaya başladığını belirten İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sertaç Aksakallı, günümüzde ortognatik cerrahi, çene travması ameliyatlarında çenelerin doğru kapanış ve ilişkilerinin sağlanabilmesinde kritik bir rol üstlendiğine işaret ediyor. Yrd. Doç. Dr. Aksakallı, 3B baskının “İmplant uygulamalarında en doğru açıyla implantı yerleştirebilmek için, ağız ve diş modellerinin elde edilip tedavi planlamasının daha doğru yapılabilmesi için, şeffaf plaklarla ortodontik tedavi yapılabilmesinde ve kaplama, köprü gibi sabit-hareketli protez üretiminde kullanıldığı bilgisini paylaştı.

3B baskı ile hızlı ve az maliyetli tedavi
Üç boyutlu baskının ağız ve diş tedavisinde kolaylık getirdiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Aksakallı, “İşlemden işleme fark etse de, üç boyutlu baskı sayesinde hem kişiye özel tedaviler yapılabilmekte hem laboratuvar aşaması aradan çıkarılarak zaman ve maliyet kazancı sağlanmakta hem de daha iyi sonuçlar elde edilebilmektedir. Örneğin basit bir köprü (sabit protez) uygulanması eğer 3B baskı ile yapılırsa laboratuvar işleri 3B baskı makinesi dakikalar içinde halledilip hastanın tedavisinin kısa sürede bitmesi sağlanabilir. Ara safhalar ortadan kalktığı için maliyetler düşebilir ve en ufak parçalar bilgisayar ortamında düzeltilebildiği için daha iyi sonuçlar alınabilir.”

Üç boyutlu diş baskısının geleceği
Yrd. Doç. Dr. Aksakallı, üç boyutlu baskı teknolojisinin gelişiminin ağız ve diş sağlığı tedavisinin gelecek açısından pozitif gelişmeler imkan vereceğine işaret ediyor: “Dün; 3B baskı yapılamıyordu, işler insan gücüyle hallediliyordu, artık makinelerle 3B üretim yapılabiliyor. Bugün; üretilen bu ürünlerin insan sağlığına uyumlu hale getirilip hekimlerin kullanımına sunulması söz konusu. Yarın; yumuşak dokularda dahil olmak üzere daha fazla organ ve vücut parçaları üretilecek ve bu organlar her türlü geliştirmeye açık olacaklardır.”

3B diş baskısı ‘çürümeyen diş’te etkin rol alacak
Şu an çürük yapan bakterileri yok eden dişler üzerinde çalışmalar yürütüldüğünü belirten Yrd. Doç. Dr. Aksakallı, bu alanda yapılan ilk testlerde başarılı sonuçlar alındığına işaret ederek, “Dolayısıyla yakın zamanda 3B baskı teknolojisinde ‘çürümeyen dişler’in kullanıma sunulması hayal değil!” diyor.
Ortodontide telsiz tedavi mümkün mü ?

Teknolojinin gelişimiyle birlikte diş tedavilerinde kullanılmaya başlanan şeffaf plak tedavisinin öncelikli tercih nedeni olarak estetik ve konfor barındırması gösteriliyor. Ancak ortodonti uzmanları şeffaf plak tedavisinin 100 yılı aşkındır uygulanan tel tedavilerine göre birçok handikabı olduğuna da işaret ediyor.

Günümüzde ağız ve diş sağlığının önemi artarken, bu alanda uygulanacak tedavi yöntemlerinde estetik boyutu da önem kazanmış durumda. Şeffaf plak tedavilerindeki en eski firmanın 1997 yılında kurulmuşken, tel tedavilerinin daha doğrusu modern ortodontinin başlangıcı 1900'lere kadar uzanıyor. Teknolojinin ilerlemesiyle ortodontide “telsiz tedaviler” söz konusu olmaya başladı.


Ortodontide yeni nesil telsiz tedavi yöntemlerinin avantajları olduğu kadar dezavantajların da olduğuna vurgu yapan İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı
Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sertaç Aksakallı, estetik amaçlı olarak şeffaf plaklarla yapılan telsiz tedavilerin tercihte öne çıktığını belirterek “Şeffaf plakların; gözükmemesi, kişiye özel üretilmeleri, tellerden daha konforlu olmaları ve tedavi sonundaki görüntünün hastaya gösterilebilmesi gibi avantajları hastaların tele kıyasla daha çok tercih etmek istemeleri arasında sayılabilir” yorumlarında bulundu.


'Şeffaf plak tedavisi her hastaya uygulanmamalı'

Ortodonti uzmanlarının diş ve çene yapısını uygun gördükleri hastalara bu tedavileri uygulayabileceğini belirten Yrd. Doç. Dr. Aksakallı, hastanın diş ve çene yapısının tedavi için uygun olup olmadığına bakılmadan bu yöntemin doğrudan uygulanmasının hatalı olacağının altını çizerek, “Şeffaf plaklar günümüzde her hastaya uygulanamamaktadır, uygulanmamalıdır” açıklamasında bulundu.

'Tel tedavileri kadar güzel sonuç vermiyor'

Ortodonti uzmanlarınca yapılan araştırmalara göre;
şeffaf plak tedavilerinin tel tedavilerde yapılan diş hareketlerini aynı etkide yapamayabileceğini ve böylelikle tedavinin daha da uzayabildiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Aksakallı, “Şeffaf plak tedavisinde değişik ağız-diş yapılarındaki sonuçlar tam olarak bilinemiyor ve tel tedavileri kadar güzel sonuçlar veremeyebiliyor” dedi.

Tel tedavilerine kıyasla emekleme döneminde olan şeffaf plak tedavilerinin içinde bir sürü bilinmezi barındırdığını da kaydeden Yrd. Doç. Dr. Aksakallı, bu yolculuğa çıkacak hastaların, bu tedavi yöntemi için uzman hekimlerle çalışması gerektiğini vurgulayarak, 'Şeffaf plak tedavileriyle ilgili en önemli husus tedavinin, ortodonti uzmanlarınca yapılmasıdır. Şeffaf plağa uygun hastanın seçimi, plaktan iyi sonuç alınamazsa -hasta veya hekim sonucu beğenmezse- tel tedavisine geçilmesi ve tedavi sonunda dişlerin bozulmadan kalıcılığının sağlanması gibi konulardaki çalışmaları inceleyip analizleri anlamak bir uzmanlık işidir' ifadelerini kullandı.
Kaynak : İHA
Suadiye diş hekimi, erenköy dişçi, bostancı diş doktoru, acıbadem ortodonti, ortodontist, doçent doktor, doç. dr., anadolu yakası, en iyi diş doktoru, profesyonel diş dokturu istanbul, bağdat caddesi ortodonti uzmanı, implant uzmanı, implantoji, ortodontik tedavi, diş teli, brace, diştel, görünmez şeffaf plak, invisalign, ortodonti derneği, Sertac aksakalli, dentist, best orthodontist doctor in Istanbul, online randevu, caddebostan ortodonti, şaşkınbakkal diş doktoru, fenerbahçe diş hekimi, feneryolu ortodonti uzmanı, bahçeşehir ortodonti, diş fırçalama, braket balımı, hareketli aparey, ortodontik tedavi, çocuklara için ortodonti, gençler için dişteli, çocuklara şeffaf plak , deneyimli doktor, uzman diş hekimi, profesyonel ortodontist, Ortodontik bozukluk, diş çapraşıklığı, bilimsel çalışmalar, patent, moganrd.com, mogan researh and development company, Denta-Derm , denta-derm.com
Bu site Ortodonti ve kullanılmakta olan teknolojiler hakkında bilgi vermek amacıyla yapılmıştır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.    /     Doç. Dr. Ortodonti Uzmanı Sertaç AKSAKALLI     /     info@sertacaksakalli.com    /  Tel : +90 545 77 55 123

Bu site Ortodonti ve kullanılmakta olan teknolojiler hakkında bilgi vermek amacıyla yapılmıştır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
info@sertacaksakalli.com

İçeriğe dön